Jídlo
JÍDLO
ABECEDNÍ SEZNAM POTRAVY (převzat z ACHATINACLUB.cz) A M Piškoty DOPLŇKOVÁ KRMIVA
VÁPNÍK- Šneci vápník cítí ve vzduchu (a také jinou potravu). V přírodě jako zdroj vápníku slouží vápenatá půda a hornina, kosti, prázdné ulity, lastury a rostliny.Vápník šneci nutně potřebují pro dobrou stavbu své ulity. Při nedostatku vápníku je ulita slabá, nevzhledná a nerovná. Proto by měl být vápník ve šnečí ubikaci pořád. Šneci vydrží bez vápníku max. 3 dny, potom si už začínají ožírat ulitu ! Vápník můžeme v chovech nahradit: >sépiovou kostí (zakoupíme v akvaristice/teraristice za pár korun) >gritem (také zakoupíme v akvaristice/teraristice) >lastury >vařená vaječná skořápka >bílá školní křída MOUKA- Mouku šnekům podáváme 1x za dva dny. Mouka pomáhá šnekům přibírat na váze a udržuje jejich dobrý tělesný stav. Na podzim, než se šneci zazimují podáváme mouku každý den. Místo obyčejné mouky můžeme použít také piškoty. Šnekům můžeme také udělat směs mouky, sépiové kosti a krmiva pro rybičky. ŠNEKŮM MŮŽEME TAKÉ PŘIPRAVOVAT KAŠIČKY 1) -Vaječná skořápka -Voda -Měkké ovoce nebo zelenina ( banán, měkká hruška, uvařený brambor,...) na dochucení Vymytou vaječnou skořápku rozdrtíme v hmoždíři a přidáme pár kapek vody. Mícháme a doplňujeme vodu, až vznikne kašovitá hmota. přidáme rozdrcené ovoce nebo zeleninu. Můžeme přidat mouku pro lepší růst plžů. 2) -Sépiová kost -Voda -Měkké ovoce nebo zelenina ( banán, měkká hruška, uvařený brambor,...) na dochucení Sépiovou kost rozdrtíme v hmoždíři nebo nastrouháme a přidáme pár kapek vody. Mícháme a doplňujeme vodu, až vznikne kašovitá hmota. přidáme rozdrcené ovoce nebo zeleninu. Můžeme přidat mouku pro lepší růst plžů. SPECIÁLNÍ CHUŤOVKY PRO ŠNEKY Špízy Zeleninový: -různé druhy zeleniny -špejle Nakrájíme zeleninu na stejné plátky a napíchneme na špejli. Špíz můžeme posypat rozdrcenou sépiovou kostí Ovocný: -růzdné druhy ovoce -špejle Nakrájíme ovoce na stejné plátky a napíchneme na špejli.Špíz můžeme posypat rozdrcenou sépiovou kostí Mix: -růzdné druhy zeleniny a ovoce -špejle Nakrájíme zeleninu a ovoce na stejné plátky a napíchneme na špejli. Špíz můžeme posypat rozdrcenou sépiovou kostí
Ananas
Avokado
B
Banán
Bazalka
Bezové květy
Brambora (vařená i syrová)
Brokolice
Broskev
C
Celer
Cuketa
Čekanka
Čočka (vařená nebo čerstvá)
D
Datle
F
Fazolky (zelené)
Fíky
H
Hroznové víno
Hrášek (vařený nebo čerstvý)
Hruška
CH
Chléb (tvrdý, rozmočený)
J
Jablko
Jahoda
Jetel
K
Kapusta
Kedlubnové listy
Kopretina
Kopřiva
Kukuřice (vařená nebo čerstvá)
Květák
L
Lilek
Mango
Meloun
Meruňka
Mrkev
N
Nektarinka
O
Okurka
Ovesné vločky
P
Pampeliška (květ i listy)
Papaja
Paprika
Polníček
Pórek
R
Rajče
Rucola
Rýže (vařená)
Řepa
S
Salát (ledový i obyčejný)
Sladké brambory
Špenát
Švestky
T
Těstoviny (vařené)
Třešně
V
Vejce (vařené)
Z
Žampion
Komentáře
Přehled komentářů
jo zkopírovala ze svého bývlého šnečína sky abych to nemusela psát znova, to od A-Z je zkopírované ze stránky je to tam napsané a jinak zbytek je můj
Zkopírovala
(Hanka, 27. 8. 2010 17:38)Čauky, nepsala to, prostě to zkopírovala :P To se pozná :D
....
(nikissska - www.babble.blog.cz, 27. 8. 2010 15:59)Hmm...pěkné stránky > nevšední téma =)
Jo zkopírovala
(ADMIN, 27. 8. 2010 19:26)